tiistai 10. tammikuuta 2017

How I started the year 2017




Kevyemmin tammikuuhun





Mä halusin aloittaa heti tämän vuoden kevyemmällä ololla. Joulun jälkeinen turvotus ja huono olo kropasta piti saada pois. En kuitenkaan halunnut aloittaa minkäänlaista paastoa, vaan ennemminkin puhdistaa kehoa ja saada itselleni paremman olon. Kokeilin erilaisia, hyviä ravintoarvoja sisältäviä keittoja ja smoothieita, joita söin 2 ½ päivää. Söin myös esimerkiksi hedelmiä ja riisikakkuja avokadolla. Puhdasta ruokaa :)

Haluan vielä korostaa, että tämmöisellä syönnillä ei ole tarkoitus olla kauaa! Minulle riitti esimerkiksi ihan hyvin 2 ½ päivää, jonka jälkeen siirryin normaaliin, terveelliseen ruokailuun!  

Kevensin liikunnan määrää tuona aikana, vaikka ruokaa tulikin syötyä paljon. Ruokailu poikkesi kuitenkin normaalista arjesta, joten raskas hikiliikunta olisi aiheuttanut vain haittaa. Kävelylenkit ja pihalla olo korvasivat raskaan liikunnan.



Tässä yksi herkullinen resepti, jota kokeilin:


♡ 3 porkkanaa

♡ 5 tomaattia

♡ Kourallinen cashewpähkinöitä

♡ Chilimaustetta (reilusti, mikäli tykkää mausteisesta)

♡ Sitruuna-mustapippuria

♡ Aromisuolaa (hieman)

♡ Valkosipulinkynsi

♡ Sitruunan mehu

Ohje:

Laita porkkanat kiehuvaan veteen, jotta ne ehtivät pehmentyä hyvin. Leikkaa tomaatit ja laita ne porkkanoiden kanssa veteen. Murskaa cashewpähkinät ja laita porkkanoiden ja tomaattien joukkoon. Kuori valkosipulinkynsi ja pilko, ja laita kattilaan. Mausta mieleisilläsi mausteilla (itse käytin yllämainittuja mausteita). Mausteita kannattaa olla reilusti, sillä ainekset ovat muuten melko miedon makuisia. Kokeile, että porkkanat ovat pehmentyneen ja survo sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. Anna vielä hetki olla lämpimällä levyllä. Nauti!




















Mikäli joskus kokeilette ihan mitä tahansa puhdistus"kuuria", muistakaa kokonaisuus. Jos kevennätte ruuassa, tulee keventää myös liikunnassa :) Vajaalla energiamäärällä ei jaksa suorittaa kovan intensiteetin harjoitusta!



Ihanaa viikkoa kaikille ♡


PS. Lisää ruokajuttuja on tulossa ;)
  

Love Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti