lauantai 18. maaliskuuta 2017

Yammy!





Superhelppo ja nopea iltapalavinkki: Maistuva munakas!





Ihanaa lauantaita kaikille ♡ Nyt tulisi jakoon helppo ja nopea iltapalavinkki!
Muistathan, että ravintorikas iltapala antaa elimistöllemme ravinto- ja rakennusaineita yön ajaksi. Tuemme treenejämme syömällä iltapalaa.




Ohje:

  • 2 kokonaista kananmunaa ja 1 kananmunan valkuainen
  • Isosta paprikasta ½ 
  • Kalkkunaleikettä 3 kpl
  • Tuoretta pinaattia oman mauan mukaan
  • Oman maun mukaan myös mausteita (esim. mustapippuria)
  • Rypsiöljyä paistamiseen



Lisää kananmunat kulhoon ja riko keltuainen. Tämän jälkeen lisää kaikki muut ainekset ja sekoita keskenään! Paista pannulla, koristele tuoreilla pinaatinlehdillä ja nauti  




Tiesitkö tämän rypsiöljystä?


Rypsiöljyn rasvahapporakenne on oliiviöljyä monipuolisempi. Rypsiöljy sisältää 6 % tyydyttyneitä rasvahappoja (eli kovia rasvoja), 58 % kertatyydyttymättömiä rasvahappoja sekä 36 % monityydyttymättömiä rasvahappoja. Oliiviöljy sisältää 15 % tyydyttyneitä, 73 % kertatyydyttymättömiä ja 12 % monityydyttymättömiä rasvahappoja. 

Tyydyttymättömiä rasvahappoja kutsutaan pehmeiksi rasvoiksi, jotka jaetaan kertatyydyttymättömiin rasvahappoihin sekä monityydyttymättömiin rasvahappoihin. Pehmeät rasvat ovat meille sitä "hyvää" rasvaa, jotka esimerkiksi alentavat veren kolesterolipitoisuutta.

Kertatyydyttymättömillä rasvahapoilla on yksi kaksoissidos (näitä rasvahappoja saa pähkinöistä, oliivi- ja rypsiöljystä), kun taas monityydyttymättömillä rasvahapoilla on useita kaksoissidoksia (näitä rasvahappoja saa kasviperäisistä ruoka-aineista ja kalasta)


Siinäpä pieni info ehkä hieman sekaisesti rypsiöljystä sekä rasvoista! Toivottavasti sait jotain irti :)

Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa  








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti