sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Hyvinvoiva helmikuu ja koko loppuvuosi




Tammikuu alkaa olla jo lopuillaan, mutta eihän se terveellinen elämä siihen lopu? ;) 


Tammikuu on sitä aikaa, kun elämäntavat laitetaan uusiksi ja aletaan jo miettiä tulevaa kesää ja rantakuntoa. Valitettavan usein tuo mielikuva kuitenkin katoaa ja säännöllinen ateriarytmi vaihtuu kiireen keskellä epäsäännölliseksi. Kun ateriarytmi on epäsäännöllistä ja nälkä pääsee kasvamaan liian suureksi,  todennäköisyys sortua huonoihin valintoihin on suuri. Tällöin ostetaan kaupasta esimerkiksi einesruokia, koska ne tulevat nopeasti. Ruoan laatuun panostaminen vähentyy ja verensokerin heittely saa aikaan kiukkua ja väsymystä. Tuttua? 


Vaikka tuon kuinka hyvin tiedostaa, niin välillä kiireessä tulee itsekin syötyä liian vähän ja se näkyy päivän mittaan olossakin. Ei jaksa niin hyvin ja on väsynyt olo. Tähän auttaa se, että miettii jo viikkoa eteenpäin ja suunnittelee ruoat hyvissä ajoin, ehkä jopa tekee ruoat valmiiksi? Siltikin, vaikka kuinka hyvin suunnittelee oman viikon, voi tulla pitkiäkin taukoja syömisestä. Tällöin tulee ottaa huomioon välipalat. Välipaloissakin tulee miettiä sitä, että mikä kestää lämpöä ja mikä taas ei. Hedelmät ovat oikein hyviä välipaloja, mutta ne eivät täytä kaikkia varastoja. Välipaloissakin tulee ottaa huomioon proteiinit, hiilihydraatit ja rasvat. Nappaappas siis tulevasta tekstistä hyviä välipalavinkkejä talteen ;) 








Mulla oli siis testissä Natural Balance Shake -juomajauheet. Makuina tästä on suklaa, vanilja ja mansikka. Nimensä mukaisesti näitä tuotteita voi käyttää sellaisenaan veteen sekoitettuna ja nauttia juotavana (hyviä näinkin). Itse laitoin jauhetta puuron sekaan, mikä antoi tosi kivan lisämaun! Samalla sai hyvän annoksen proteiinia aamulla. Tykkäsin jokaisesta mausta, jopa suklaasta! En yleensä tykkää mistään suklaamousseista tai suklaajäätelöstä. Nämähän ovat sama asia kuin puuro, mutta yleensä en siis tykkää suklaasta muuta kuin suklaalevyssä :D Tästä pidin ja aion jatkossakin käyttää kyseistä makua. Jauheet sopivat myös hyvin smoothieihin. 

Miksi erityisesti tykkäsin tuotteista? Jauheet sisältävät kolmea laadukasta proteiinia; herne, kananmuna ja hera. Jauheissa on myös runsaasti kuitua sekä niistä saa omega 3-rasvahappoja. Pidän myös siitä, että raaka-aineet ja maut tulevat luonnollisista lähteistä. Tärkeää on se, että jauheet eivät sisällä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita ja ne ovat gluteenittomia. 


Miten ne auttavat painonhallinnassa? Itse käytin näitä jauheita lähinnä niiden laadukkaan proteiinin vuoksi. Uskon kuitenkin, että oikein käytettyinä ne auttavat painonhallinnassa. Mikäli tuotteita nauttii noin puolituntia ennen kunnollista ateriaa, on kuidut ja laadukkaat proteiinit täyttäneen jo hieman varastoja, joten aterialla syö luonnollisesti vähemmän. Nämä siis toimivat välipalojen tavoin. Jos ei keksi hyviä välipala vaihtoehtoja, ovat nämä tuotteet hyvä ratkaisu. Juurikin välipalat pitävät nälän tunteen aisoissa ja estävät ahmimiskohtauksia sekä verensokerin heittelyä. 


Mitä tuotteet sisältävät? Kuten jo aikaisemmin mainitsin, pidän siitä että maut ja tuotteet tulevat luonnollisista lähteistä. Ne luonnolliset ja tuotteen tärkeimmät valmistusaineet ovat; omena, ruusunmarja, sokerijuurikaskuitu, hera (maito), kananmuna ja herne. 


Mikäli on puutetta proteiineista ja kuiduista niin näillä saa hyvin täytettyä varastoja. Tuotteista saa myös C-vitamiinia (lähteenä; omena ja ruusunmarja). 




Seuraavaksi esittelyssä Protein Blend -maustamaton jauhe.  Nyt jos ei tykkää, että jauheista tulee "lisämakua", on tämä juuri oikea. Tuote on runsasproteiininen (nimensä mukaisesti :D) sekä sisältää hitaita hiilihydraatteja, rasvaa ja kuituja. Tuotteessa on Natural Balance Shake -jauheiden mukaan luonnolliset raaka-aineet. Myös tämä tuote sekoittuu hyvin ruokaan ja nesteeseen. Protein Blend -jauhe ei sisällä lisättyä sokeria. 


Tuote sopii hyvin myös puuron joukkoon ja leivontaan. Testasin sitä itse banaanilätyissä ja nam! Tuli hyviä ;) 






♡ 3 kananmunaa ( 1 kokonainen ja 2 valkuaista) 

♡ 1 banaani 

♡ 1 dl kaurahiutaleita 

♡ 1 mittalusikallinen Protein Blend -maustamatonta jauhetta 

♡ 1dl kauramaitoa 

♡ 1tl kanelia 



Kaikki ainekset sekaisin joko sauvasekoittimella tai blenderin avulla. Paista pannulla rypsiöljyssä. Lisää päälle haluamiasi marjoja yms. 

Tuosta setistä tuli aika monta pientä lättyä :D En ihan kaikkia edes jaksanut syödä, joten vähempikin määrä riittää yllä olevia aineita, jos syö yksin. 






Vielä viimeisenä kerron näistä Natural Balance Bar -välipalapatukoista. Patukat sisältävät runsaskuituisia viljoja ja laadukasta proteiinia. Nämä hyvät välipalapatukat eivät sisällä keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita ja makeuttajana toimii hedelmäsokeri. 

Patukoiden tärkeimmät valmistusaineet ovat; ohra, kaura, vehnä, riisi, soija, herne ja hera (maito). Makuina on marjapatukka ja suklaapatukka. Marjaisessa patukassa on vielä lisänä granaattiomenaa, acaimarjaa ja mustikkaa. Suklaapatukassa kaakaota. Itse tykkäsin marjapatukasta enemmän kuin suklaisesta versiosta. 




Siitäpä sitten testailemaan tuotteita! 
Jos tulee jotain kysyttävää näistä tuotteista niin vastaan mielelläni ja kerron lisää :)


*Toteutettu yhteistyössä Oriflame-edustus/Teija ja Maarit


Oikein ihanaa sunnuntai-illan jatkoa 



Love Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti