keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Uutta vuotta kohti!







Ihanaa Uutta vuotta 2018 kaikille!

Blogissa on ollut nyt tietoisesti vähän pidempi tauko, sillä pidin koneen kiinni lähes koko joululoman ajan. En edes ottanut kovin paljon kuvia, vaan halusin rentoutua ja nauttia tuosta ajasta. Jotenkin kaipasikin tuollaista aikaa, koska nyt on taas valmis mihin vain ;) 

Joulu oli taas ihanan perinteinen ja sai viettää aikaa perheen kanssa ♡ Uusi vuosi vaihtui Oulussa ja nyt jo kirjoittelen Rovaniemeltä. Tuntuu kuin olisin ollut kuukauden poissa, vaikka olin vain 10 päivää :D Ainakin sai mielen kunnolla mukaan, eikä se haahuillut työasioissa. 

Tuleva vuosi tuo taas kaikkea jännää ja mukavaa eteen. Jo nyt minulla on hiukan tiedossa mitä tuleman pitää. Näistä kuitenkin myöhemmin. Sen voin paljastaa ainakin, että uutta alennuskoodia on tulossa ;) 

Nyt palataan vielä vuoteen 2017 ja joulukuuhun. Mulla meni selkä tosi pahasti jumiin, mikä vaikeutti jo arkea. Tunsin jo treenatessa, että nyt meni varmasti oikean puolen takareisi ja pakara jumiin ja samana iltana kramppasi sitten oikealta puolelta selästä suora selkälihas. Tähän voin sanoa sen verran, että mun jalkoja oli tuolloin hierottu viimeksi vuonna 2014? Silloin treenasin puolimaratonia varten. 

Eipä siinä auttanut sitten kuin venytellä ja ottaa muutama burana, että sai sen säryn lakkaamaan. Silloin jo mietin, että jos tämä on vain lihasjumi eikä sieltä ole mennyt mitään rikki, en tee mitään muuta 2 viikkoon kuin lihashuoltoa. Menin hierojalle, joka hieroi mun selkää ja jalkoja ensin 60 min. Sen jälkeen varasin heti seuraavalle viikolle 90 minuutin hieronnan. Kyllä siinä hierojakin tuumasi, että on muuten tyttö jumissa. Ja uskon, että nuo jumit on lähtöisin jo parin vuoden takaa... 

Sain myös selvyyden siihen, että miksi jalat on ollu heti treenin alkuvaiheessa jo todella väsyneet samaten vatsalihakset. Molempiin syynä se, että lihakset todella jumissa ja tukossa. Mulla hierottiin ensimmäisen kerran lonkankoukistajat auki ja voi hyvänen aika sitä tunnetta! Ihan vähän vain tuntui jalat kevyemmiltä :D Joten lihashuolto, huhuh kun se on tärkeää ja vaikka sitä itse luulee tekevänsä suht paljon, pitäisi vieläkin enemmän tehdä. Päätin, että hyödynnän myös hierojaa treenien ja kehonhuollon lisäksi, jotta saan kropan kunnolla auki. Rovaniemeltä pakko suositella Hierontaykkösillä työskentelevää Irinaa! 



Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että en enää ikinä laiminlyö kehonhuoltoa ja pidän sen visusti treenikalenterissani. Tällä hetkellä selkä on hyvässä kunnossa (koska jalan lihakset ei kiristä koko ajan :D). Ei mutta siis, kehonhuolto auttoi mun selkään. Eli mitä tein? Venyttelin, tein liikkuvuusharjoituksia, joogasin, uin, kävelin... Kaikkea mahdollista. Olen ottanut uudelleen käyttöön lyhyen venyttely/jooga hetken aamuun. Tällä saa päivän hyvin käyntiin ja kropan herätettyä.  

Täytyy todeta, että liike on lääke. Vieläkin varmasti kärsisin selkäkivuista, jos olisin vain jäänyt sängyn pohjalle potemaan särkyä. Toki jos selästä oikeasti menee jotain rikki, voi hoitokeinona olla jotain muuta, mutta ihan perus lihasjumin kanssa suosin kehonhuoltoa ja liikkuvuusharjoitteita sekä hierontaa. 


Tästähän on taas suunta vain parempaa kroppaa kohti ;) Treenitkin luistaa, kun saa välillä paikat auki! 
Ainiin ja uudelta vuodelta ei senkään takia ole paljon kuvia, koska menin ja tölmin naamani, joten on ollut otsassa ja nenässä oikein kiva haava :D 
Siltikin, on ihanaa aloittaa Uusi Vuosi! 

En kyllästy aloittamaan vuotta sun kans ♡


Mahtia torstaita kaikille ♡



Love Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti