sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Maaliskuun haaste - OSA 1





Kynnet: Studio Huner





Maaliskuu on alkanut eli kevättä pukkaa! Kesä siis lähestyy koko ajan ♡ Kesän lähestymiseen kuuluu yleensä se, että monet alkavat miettiä kesäkuntoa. Aletaan kokeilemaan vanhoja kesävaatteita kuten shortseja, toppeja yms.. Jos peilikuva ei miellytä tai viime vuoden kesävaatteet alkavat tuntua kireiltä, halutaan yleensä muutosta ja se muutos halutaan heti. Ymmärrettävää sinänsä, koska loppupeleissä kesään ei ole enää kovin pitkä aika. Mitä nopeammin tulokset halutaan ja ne "saavutetaan" jotenkuten, sitä nopeampaa ne myös palaavat ennalleen. Laihduttamisesta, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja muista terveyteen liittyvistä asioista on kirjoitettu monessa eri paikassa monesta eri näkökulmasta. Vaikka niitä kuinka hyvin ja monesti lukee, ei se vielä riitä tuomaan hyviä tuloksia. Loogista eikö? 

Pala kerrallaan lähdetään rakentamaan lopputulosta, jonka aikana tulee olemaan erilaisia mutkia. Näistä mutkistahan tämä meidän elämä koostuu, sillä aina ei mene kaikki suunnitelmien mukaan, mutta niistä opitaan. Jos kerralla haalitaan kokonaisuus kasaan, unohdetaan ja hukataan ne yksittäiset palat, joiden avulla kokonaisuus pysyy kasassa. Siispä, palataan siihen, että kesä lähestyy ja pitäisi saada kaivettua kesäkunto. Ajattelin nyt maaliskuun aikana haastaa teidät ravinnon suhteen kokeilemaan erilaisia yksittäisiä palasia aina viikon ajan. Pala palalta lisätään kokonaisuutta kasaan. 

Kokonaisuutta kasattaessa tulee muistaa sen helppous. Mikään näistä tulevista asioista ei ole ydinfysiikkaa. Jokainen pystyy siihen, mutta eri asia on se, että kuka sitä haluaa? Se, että pystyy muuttamaan erilaisia tottumuksia on suht. helppoa, mutta se kuka haluaa muuttaa niitä, on eri asia. Halulla saadaan paljon aikaan, sillä se lähtee ihmisestä itsestään, jolloin saadaan aikaan niin sanottu sisäinen motivaatio. Sisäisen motivaation kun löytää, niin pystyy mihin vain ja silloin yleensä tuloksetkin ovat sellaiset, joita odotetaan. 






1. Säännöllinen ateriarytmi:

Ensimmäinen palanen koostuu säännöllisestä ateriarytmistä.  Säännöllinen ateriarytmihän on sitä, että ruokailu väli ei kasva yli 3 - 4 tuntia. Ruokailun säännöllisyydellä estetään ne yllättävät ja tarpeettomat mielihalut ja ahmimiskohtaukset. Kun kroppa saa säännöllisesti hyvää ja puhdasta energiaa, sen ei tee mieli mätätä seuraavalla aterialla itseään täyteen. Säännöllisyys pitää myös verensokerin tasaisena, eikä päästä sitä nousemaan ja laskemaan rajusti. Energia- ja vireystaso siis pysyvät päivän aikana samalla tasolla, eikä isoja väsymystiloja pääse syntymään. 


Säännöllisen ateriarytmin eteen tulee tehdä suunnittelua. Se ei vie kauaa aikaa ja on pirun tehokas pitämään välit lyhyinä. Suunnittelu on oikeastaan se, mikä auttaa tämän haasteen/palasen onnistumisessa. Suunnittelua voi tehdä puhelimeen, kalenteriin, ihan mihin vain. Puhelimeen voi esimerkiksi laittaa muistutuksia, joka muistuttaa milloin tulee syödä. Helppoa! Jos olet juuri aloittamassa "uutta elämäntapaa", tämä on se sun ensimmäinen asia. Älä vielä mieti mitään muuta, vain sitä, että ateriavälit pysyvät lyhyinä. Pienestä lähdetään ;) 


Mä haastan kaikki siihen, että tulevan viikon aikana kiinnitätte huomiota säännöllisyyteen. Siitä muodostuu ensi viikon tavoite. Pystyksä siihen vai haluuksä sitä? 





Julkasen joka sunnuntai maaliskuussa uuden palasen, jonka voit lisätä omaan arkeen, joten pysyhän kuulolla ;) 

Ihanaa sunnuntai-iltaa jokaiselle ♡


Love Sanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti