torstai 17. maaliskuuta 2016

Warm-up

Alkulämmittelyn tärkeys



Miksi ihmeessä aina treeniä ennen tulee lämmitellä? Eikö se vie hirveästi aikaa? Miksi ei vain voisi mennä suorittamaan treenin ja that´s it?

Uskon, että moni miettii yllä mainittuja asioita ja varsinkin he, jotka ovat vasta aloittelemassa kuntosaliharrastusta. Nyt haluankin antaa pienen tietoiskun asiaan liittyen :)



Eli siis, miksi se alkulämmittely on niin tärkeää?
Alkulämmittely valmistaa sinua treeniin, sillä se nostaa kehon lämpötilaa ja samalla lihakset aktivoituvat ja alkavat lämmetä. Kun lihakset lämpeävät, lihasjäykkyys poistuu ja keho alkaa valmistautua tulevaan koitokseen. Alkulämmittely herättelee myös hermoston, mikä takaa sen, että saat treenistäsi kaiken irti, sillä lihasten toiminta tehostuu.

Kunhan siis jaksat tehdä alkulämmittelyn, saat varmasti treenistäsi enemmän irti ja pystyt suorittamaan sen täysillä! Lämmenneillä lihaksilla keho kykenee kestämään suuremman kuormituksen. Laajuudet liikkeissä moninkertaistuvat hyvin tehdyn alkulämmittelyn seurauksena. Kylmillä lihaksilla et saa muuta kuin hyvin hitaasti etenevät tulokset, etkä saa treenistäsi kaikkea irti. Tämä taas saattaa turhauttaa useampia, sillä jos ei hiki virtaa ja tuntuu että ei saa kaikkea irti, kyllästyy.



Alkulämmittely lämmittää ja valmistelee lihaksia treeniin, mutta myös muut kehon pienet osat kuten kudokset lämpenevät ja ovat valmiimpia vastaanottamaan kovankin treenin.
Alkulämmittely vähentää loukkaantumisriskiä. Yleensä venähdykset ja revähdykset johtuvat juurikin siitä, että treeniä ei ole aloitettu oikein ja kunnolla.

Muista siis alkulämmittelyn tuomat hyödyt ja nauti treeneistäsi vieläkin enemmän sekä nappaa niistä täydet tehot irti ;) 

PS. Nyt tulevan viikonlopun lauantaina 19.3 käydään Fitness Cover Girl 2016 semifinaalit Viking XPRS:llä! Ehkä hieman alkaa jo jännittää, mutta onneksi kaikki kisan järjestäjät ja semifinaali tytöt ovat todella ihania :) Ja aivan mahtavaa ja ihanaa on se, että tuo mun parempi puolisko lähtee joukkoon myös, puss <3 

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille <3

Love Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti