keskiviikko 9. elokuuta 2017

Elämä on tässä ja nyt



Istuin autossa yksi kesäilta ja pysähdyin miettimään. Miksi se on niin, että aika tuntuu menevän nopeampaa mitä vanhemmaksi kasvaa? Lapsena kesät tuntui niin pitkiltä ja vuosi oli todella pitkä käsite.

Yhtäkkiä havahduin, että suurin syy siinä on varmasti se, miten me ajatellaan. Odotetaan ja haaveillaan viikonlopusta, lomamatkasta, kesästä, milloin mistäkin. Havahduin autossa myös siihen, kun mietin ja odotin viikonloppua. Säätiedote näytti sadetta muutamalle päivälle ja aurinkoista viikonlopulle, jolle oli muutenkin tehty suunnitelmia. Tajusin, että ei mikään ihmekään, kun päivät tuntuvat lipuvan ohi ja aika menee todella nopeasti. Jokaista päivää ei arvosteta, vaan odotetaan jotain "parempaa". 

Varmastikin juuri tämän ajattelutavan vuoksi vuodet vain lyhenevät ja tuntuvat menevän ohi. Mitäpä jos pidettäisiin jokaista päivää samanarvoisena ja elettäisiin myös ne "normaalit" päivät yhtä täysiä ja ajatukset juuri siinä hetkessä? Ei ehkä niin helppoa kuin luulisi, mutta varmasti kokeilemisen arvoista. 


"Life is a one time offer, use it well"   





Elämä on tässä ja nyt, eikä taaksepäin enää pääse. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, mutta oman ajattelutavan muuttaminen voi tuoda monta päivää lisää tehdä just niitä asioita joista tykkää. On ihana odottaa kesää tai lomamatkaa, mutta tulisi muistaa myös ne päivät niiden ympärillä. Niinä päivinä voit toteuttaa omia unelmia. 

Kun sä luet tän, niin lupaa, että aloitat edes pikkuhiljaa muuttamaan omaa ajattelua niitä  "normaaleja" arkipäiviä kohtaan ja alkamaan elää täysiä myös ne päivät. Tää on haaste, joka voi viedä hetken aikaa sisäistää tai saada osaksi omaa ajattelua, mutta kokeilkaa. Pidä mielessä, että sä elät nyt tätä hetkeä juuri tässä ja juuri nyt. 


Tähän keskiviikkoon vähän diippiä kirjotusta, mutta tärkeää sellaista. Ainakin nuo ajatukset sai mut heräämään siihen, että me voidaan itekin tehdä paljon sen eteen, ettei päivät vain lipuisi ohi. 

Jokatapauksessa ihanaa keskiviikkoa kaikille ♡ 


Love Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti