keskiviikko 20. tammikuuta 2016

My thoughts

Ruokailutottumukseni


Hei taas kaikki<3

Tällä kertaa haluaisin hieman kertoa minun ruokailutottumuksistani. Niinkuin varmasti moni muukin, myös minä olen kokeillut dieettejä sekä jojoillut painon kanssa. Tuon ylimääräisen jojoilun painon kanssa aiheuttaa suurimmaksi osaksi nuo erilaiset dieetit (varsinkin pikadieetit). Itse olin joskus nuorempana viikon verran kaalisoppadieetillä. No huhhuh, kun sitä oikein miettii.. Eihän siinä mitään, mutta en edes tykännyt koko kaalikeitosta silloin! Eli söin siis silloin vielä vähemmän kuin mitä olisi saanut syödä (toki yritin väkisin syödä vähän ja sen tilalla söin jotain pientä, mutta en kuitenkaan kunnon ruokaa).
Löydät kaalisoppadieetin ohjeet/ruokalistan täältä!
Aikamoista vai mitä? Muistan, että olin todella väsynyt koko viikon (eikä ihme, kun ei ollut energiaa). Paino putosi joo, mutta niinkuin kaalisoppadieetin ohjeissakin sanottiin, enimmäkseen nesteet lähtivät vain. Viikon jälkeen, varmasti arvattavissakin on, mässättiin sitten senkin edestä.  Ja kyllä, aika nopeasti nousi paino samoihin lukuihin.
Olikohan järkeä? Ei, ei ainakaan minulle. 

Jos haluaa pitää tuommoisia ns. "puhdistuskuureja", tulisi perus ruokavalion olla kunnossa, jotta haluaa/osaa palata normaaliin, terveelliseen ruokavalioon. En kuitenkaan lähtisi ensimmäisenä enkä toisenakaan suosittelemaan mitään näitä pikadieettejä. Se ei aiheuta kuin painon pomppimisen ylös ja alas. Sen sijaan, jos on tasapainoinen ja terveellinen ruokavalio, voi ja jaksaa huomattavasti paremmin. Kun on ns. perusruokavalio kunnossa, voi pitää niitä sallittuja herkuttelu päiviäkin! Myös veden juonti päivän aikana on todella tärkeää, sillä se vaikuttaa positiivisesti mm. painonhallintaan, ihon kuntoon sekä turvotukseen.  

Voin sanoa omasta kokemusta, että ruokavalion tärkeys yllätti. Olen aina liikkunut paljon, mutta syöminen on ollut vähän niin ja näin. Ei mitään terveellisimpiä aterioita ja naposteluja siellä täällä. Noin 2 vuotta sitten aloin kiinnittämään ruokavalioon enemmän huomiota ja teinkin itselleni ruokavalion, jota ajattelin noudattaa ainakin sen puoli vuotta. Noh, hyvin on aikaa kulunut ja vieläkin mennään sillä samaisella ruokavaliopohjalla. Huomasin, että kun pitää ateriavälit suhteellisen lyhyinä (n.4h) ei tule naposteltua eikä tee mieli herkkujakaan niin paljon! Aterioiden välillä syön myös pieniä välipaloja, riippuen toki päivästä. Urheilullisina/liikunnallisina päivinä syön välipaloja enemmän päivän aikana, kun taas liikkumattomina päivinä, silloin jätän muutaman välipalan pois. Hyvän maalaisjärjen käyttäminen tässäkin asiassa on enemmän kuin hyvä :)  
Kun rupesin kiinnittämään huomiota ruokavalioon, painoni putosi ja tunsin itseni myös energisemmäksi.


Mitä minun ruokakaupan kassit sisältävät?


Hedelmät

Tällä kertaa mukaani tarttui baanania ja omenoita. Yleensä banaani on semmoinen, jonka aina nappaan kaupassa mukaan, mutta muut saattavat vaihdella. Joskus otan enemmän hedelmiä ja joskus taas riittää vähän vähemmän. (Tosi selkeä :D)



Kasvikset

Tällä saralla yleensä nappaan mukaani perus salaatin, tomaatin ja kurkun. Haluan kuitenkin, ettei salaattini kuitenkaan perustu vain näihin, joten yleensä salaatistani löytyy myös avokadoa, jotain muuta vihreää (tällä kertaa babypinaattia) ja joskus myös oliiveja. Tykkään myös tehdä paljon ruokaisia salaatteja. Sitruunaa puristan salaatin päälle, ikäänkuin salaatinkastikkeeksi (todella hyvää!).



Lihat

Nämä ovat yleisimmät lihat, mitä ostan kaupasta. Jauhelihaa ja maustamatonta kanaa (joko suikaleina tai fileinä). Riisikakkujen päälle kalkkunaa.



Juurekset/Hiilihydraatit

Juureksista yleisin on bataatti, joka siis korvaa myös perunan. Tällä kertaa ostin riisinuudelia (gluteeniton) kokeiluun ja yllätyin kuinka hyvää se oli! 

Maitotuotteet

Yleisiä maitotuotteita mitä kaupasta tulee mukaan on laktoositon maito (oikeastaan vain kahviin), maustamaton luonnon jugurtti (puuron päälle), raejuusto ja soijamaito (löytyi jo kaapista). Mehukeitto pääsi myös samaan kuvaan, koska se sopi parhaiten tähän :D Mehukeittoa käytän puuron päällä.
Rahkaakin yleensä ostan, mutta jostain syystä tähän kauppakassiin ne eivät eksyneet.


Muuta

Vähän sekalaista mitä tällä kertaa tuli kaupasta mukaan. 
Kananmunat on ehdoton ja samoin pähkinät. Myös näin talvisaikaan syön juurikin noita veteen liukenevia monivitamiini tabletteja (muistakaahan tekin pitää huoli riittävästä vitamiinin saannista!) 



Siinäpä hieman kurkkausta minun ruokailutottumuksiin kauppakassini sisällön avuin. Paljon löytyy kaapista vielä tavaraa mitä ei tässä näy. Voisinkin piakkoin kertoa minun ruokavaliostani, mitä kaikkea sitä tulee syötyä! Pysykäähän kuulolla :)

Mukavaa ja kirpsakkaa viikkoa kaikille (täällä Rovaniemellä on -30astetta)<3

Love Sanna

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Edellisen kommentin kaa tuli säätöä, mutta pointtina että sulla on kiva blogi! :) Odottelen jo uusia postauksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! Ompa ihana kuulla, että tykkäät ja jäät seuraamaan :)
      Uusi postaus on jo työn alla ;)

      Poista